fbpx

Bordo is onschuldig tot het tegendeel is bewezen

INGEZONDEN- Het is in Suriname tegenwoordig een vaste gewoonte geworden om mensen bij eventuele beschuldigingen al publiekelijk te veroordelen terwijl een onafhankelijke rechter nog geen uitspraak heeft gedaan.

Zo is dat ook het geval met de bekende man uit het kamp van de Surinaamse politieke coalitiepartij ABOP, Joel Martinus, beter bekend als Bordo.

Het feit dat er door het Openbaar Ministerie is gevraagd om Bordo te arresteren vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij criminele activiteiten betekent niet automatisch dat hij schuldig is.

Elk mens in Suriname en elk andere rechtsstaat is onschuldig tot het moment dat een onafhankelijke rechtbank het tegenovergestelde heeft bewezen.

Dat deze man op de vlucht is geslagen zegt ook niets over zijn schuld of onschuld. Er zijn talrijke gevallen bekend van verdachten die uit handen van justitie willen blijven omdat ze een sterk vermoeden hebben dat ze een oneerlijk proces krijgen.

BEKIJK OOK
ECD sluit winkel in ressort Latour

Of die angst terecht is, is uiteraard een tweede vraag.

Hoe dan ook moeten wij in Suriname ervoor waken dat personen niet door de publieke opinie worden neergezet als criminelen. Dat is alleen weggelegd voor de onafhankelijke rechtbank.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud