Bootsman (38) gearresteerd bij douanepost Albina

GFC NIEUWSREDACTIE – Op vrijdag 15 september werd de drugsverdachte M.S. (38), tevens bootsman, aangehouden door de politie ter hoogte van de Douanepost in Albina, Suriname.

Tijdens de arrestatie werden aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen en andere verdachte voorwerpen ontdekt en in beslag genomen door de bevoegde autoriteiten.

De inbeslagname omvatte 18 bolletjes cocaïne met een totaalgewicht van 190 gram, ongeveer 36 gram crack cocaïne, 27.2 gram hasj, twee verpakkingen met Yami met een gewicht van ongeveer 200 gram, 59 XTC-tabletten, 11,6 gram sukru (een lokaal verdovend middel), 3 precisieweegschalen, evenals geldbedragen in zowel Surinaamse dollars (SRD) als Euro’s.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte M.S. door de politie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek naar deze zaak is overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade, die gespecialiseerd is in de bestrijding van drugshandel en gerelateerde misdrijven.

Naast de arrestatie van M.S. en de inbeslagname van drugs, werd er ter hoogte van Moiwana een roadblock opgezet. Tijdens deze controle werden ongeveer 131 voertuigen onderworpen aan inspectie, waarbij 14 overtredingen werden geconstateerd en beboet. In totaal werd een bedrag van SRD 545,- aan boetes geïnd tijdens deze operatie.

OOK INTERESSANT
Dodelijke aanrijding Welgedacht B weg: Bestuurder aangehouden en voertuig in beslag genomen