fbpx

Bondscoach Stanley Menzo van Natio stapt op

GFC NIEUWSREDACTIE- Bondscoach van Natio, Stanley Menzo, heeft vandaag tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat hij per 1 september als hoofdtrainer in dienst gaat bij een profclub en daarom vertrekt bij de nationale mannen voetbalselectie van Suriname.

Assistent trainer Roberto Godeken gaat voorlopig de taken van Menzo overnemen.

Menzo zegt op verzoek van zijn nieuwe werkgever nog niets over zijn contract en de club waar hij naar toe gaat te kunnen vertellen. Hij heeft wel op verschillende manieren duidelijk gemaakt dat hij de keuze heeft gemaakt met een knoop in zijn maag.

“Hoofdtrainer worden van Natio was een droom en nu heeft die droom maar negen maanden geduurd” zei Menzo.

Gevraagd of de uitschakeling in de Nations League ook beslissend was voor zijn keuze reageerde Menzo voorzichtig door te stellen dat als Suriname verder was gekomen het misschien wel een rol had gespeeld.

BEKIJK OOK
Gezin van zes dakloos door woningbrand

“Dit is voetbal. Als coach komt er een moment dat je zal moeten vertrekken. Het kan dat je onder negatieve omstandigheden vertrekt en het kan je op een positieve manier vertrekt. Maar, er komt een moment dat je zal vertrekken”.

Menzo heeft niet uitgesloten dat hij in de toekomst ooit weer eens in dienst komt van Natio. “Misschien blijf ik tien jaar bij die club, misschien ben ik ook na een maand op straat. In voetbal weet je het niet”.

Menzo werd begin januari aangesteld als opvolger van de ontslagen Dean Gorré. Hij was actief als interim-bondscoach van Aruba.

Menzo werkte eerder als trainer bij AFC, AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK, Ajax Cape Town en het tweede elftal van het Chinese Beijing Goan.