fbpx

‘Blijf weg van WhatsApp, al 13 jaar spionagetool’, waarschuwt Telegram-oprichter Pavel Durov

GFC NIEUWSREDACTIE- Om te voorkomen dat hun telefoon wordt gehackt, adviseerde de oprichter van Telegram gebruikers om “elke berichten-app” te gebruiken in plaats van WhatsApp.

Pavel Durov verwees naar een beveiligingsfout die WhatsApp vorige week vond en die het mogelijk maakte voor een hacker om de telefoon van een persoon te kapen door een corrupte video op hun nummer af te leveren.

Hij schreef in Telegram dat “Hackers volledige toegang kunnen hebben aan alles op de telefoons van WhatsApp-abonnees.”

Durov verklaarde verder: “Elk jaar leren we over een nieuwe WhatsApp-bug die alles op de smartphones van hun gebruikers belemmert … Hoe rijk je ook bent, als WhatsApp op je telefoon is geïnstalleerd, zijn al je gegevens van elk programma erop toegankelijk.”

BEKIJK OOK
San Francisco zal de politie toestaan om robots in te zetten die doden

De zelfopgelegde verbannen Russische techmagnaat beweerde dat de gaten in de beveiliging “achterpoortjes” zijn die regeringen, wetshandhaving en hackers in staat stellen om encryptie en andere beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Durov heeft eerder beweerd dat tenzij er belangrijke wijzigingen worden aangebracht in de manier waarop het werkt, “WhatsApp nooit veilig zal zijn.”