Bizar: man wordt dronken door voedsel door zeldzame aandoening

GFC NIEUWSREDACTIE- Een man wiens lichaam zich gedraagt als een brouwerij, zegt dat hij door zijn zeldzame toestand dronken kan worden door een plak cake te eten.

Nick Carson (62) lijdt aan het autobrouwerijsyndroom, een aandoening die ervoor zorgt dat zijn lichaam koolhydraten in alcohol omzet.

Hij kan dronken worden zonder een druppel alcohol te drinken. De aandoening zorgt er ook voor dat hij hunkert naar cake – dat hem dan zo stomdronken maakt dat hij flauwvalt, schrijft Daily Star.

Hij voegde eraan toe: “Ik kan binnen enkele minuten van steenkoud nuchter naar drie keer de rij-limiet gaan. “Het effect is niet prettig en ik heb in sommige fase’s van m’n leven geen idee heb wat ik heb gedaan.”

Nick heeft ABS ontwikkeld nadat hij bijna twintig jaar geleden tijdens zijn werk aan sterke chemicaliën was blootgesteld. Maar het duurde jaren voordat hij eindelijk de diagnose kreeg, nadat zijn vrouw Karen de toestand had gezien in een aflevering van tv-drama Doc Martin.

De grillige aard van de aandoening betekent dat hij geen idee heeft waar en wanneer hij dronken kan worden en flauwvalt. Hij moet altijd een ademtester bij zich hebben.

Overige berichten