fbpx

Bij gemengde politieacties: honderden jongeren verwijderd nabij Hermitage Mall

GFC NIEUWSREDACTIE- Een gemengd team bestaande uit verschillende eenheden van de politie, de Militaire Politie
en leden van het Beveiliging en Bijstands Dienst (BBS) heeft in het weekend verschillende acties uitgevoerd te Paramaribo en in het district Wanica in Suriname.

Daarbij werden op 23 september zeven processen-verbaal uitgeschreven op naam van verkeersovertreders wiens zaken niet in orde waren.

Echter werd er een voertuig in beslag genomen uit handen van een verdachte die werd aangehouden ter zake schaking en onttrekking van een 15-jarig meisje aan het ouderlijk gezag. De politie van Jeugdzaken was bij de aanhouding van deze verdachte ook ter plaatse.

Gelet op het feit dat er op 24 september sprake was van verschillende publieke vermakelijkheden, werd de surveillance controle op deze dag extra verscherpt.

Het gemengd team reageerde ook op een melding van rivaliserende bendes bestaande uit jongeren die elkaar te lijf gingen bij de Hermitage Mall. De wetsdienaren deden de locatie aan voor onderzoek en troffen inderdaad twee groepen jongeren aan, van wie enkele gewapend waren
met scherpe voorwerpen.

BEKIJK OOK
Minister Levens gaat komende drie jaar bijdrage leveren in OAS-onderwijsbeleid

Bij het zien van de politie kozen zij het hazenpad. Daarbij werden zes scherpe voorwerpen die zij hadden weg gegooid in beslag genomen.
Verder werden honderden aanwezige jongeren met behulp van de Mobiele Eenheid (ME) en de politie van Uitvlugt van de plek verwijderd.

De controle werd vervolgens voortgezet bij het NIS, het AK stadion en Paramaribo Noord/Plutostraat. Hierna werd de Hofstraat aangedaan, alwaar een ondernemer een street party had georganiseerd.

Er werden op die locatie verschillende overtreders aangesproken.