Bewoners Palulu: “Zijne Excellentie Brunswijk, wanneer stopt de pijn?”

GFC NIEUWSREDACTIE- Bewoners van Stichting Palulu Woon- en Werkcentrum aan de Magneciumstraat in Suriname zijn ten einde raad.

Zij verzoeken de regering te voorkomen dat ze nog deze maand uit hun huis worden gezet.

De eigenaar van de woningen eist van de regering de afbetaling van het restant bedrag, nadat de vorige regering al in 2020 een deelbetaling had gepleegd.

Indien de regering niet overgaat tot betaling zullen de gezinnen op straat worden gezet.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft in 2020 had deze groep, die op Mi Abri woonde, uit de woningnood proberen te halen, door hen te laten verhuizen naar betere woonsituatie.

De groep van mensen in nood bestaande uit vrouwen en kinderen heeft dinsdag een petitie overhandigd aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op zijn kabinet.

In de petitie wordt gezegd dat zij als groep vanaf de slaventijd opgejaagd leven. “Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk: Wanneer stopt de pijn?…We weten dat het in uw karakter en hart zit mee te leven met mensen die het moeilijk hebben. U weet immers als geen andere wat wij meemaken”, zeggen de bezorgde burgers.

Ze vertrouwen erop dat de vp hun verzoek zal doorgeleiden naar de rest van de regering zodat er een oplossing gevonden wordt.

Brunswijk zei te begrijpen in welke nood de mensen verkeren. Deze kwestie zal hij serieus in behandeling nemen.

Intussen heeft minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo zich georiënteerd bij het wooncentrum Palulu.

De bedoeling is om een gepast antwoord te vinden voor de gezinnen in nood.