Bewoners Brokopondo gewaarschuwd voor grote regentijd

wateroverlast overstroming

GFC NIEUWSREDACTIE- De bewoners van Brokopondo in het Surinaams binnenland zijn gewaarschuwd, want de wateroverlast kan over enkele weken erger worden.

“De bewoners van Brokopondo moeten op hun hoede zijn, want in de grote regentijd kan de situatie erger worden en kan het water gaan stijgen”, zegt minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

De minister zegt dat na in overleg met Staatsolie de bewoners van de verschillende dorpen al op de hoogte zijn gesteld om voorzichtig te zijn. “De grote regentijd is nog niet eens aangebroken, dus ik ben bang dat wanneer we in de grote regentijd zitten, het erger gaat worden.”

De minister, die afgelopen weekeinde met haar team in Brokopondo doorbracht, heeft de mensen geadviseerd om tijdelijk te verhuizen naar hoger gelegen gebieden.

Volgens de minister is de districtscommissaris al op de hoogte gesteld om plekken in het district te identificeren waar de mensen opgevangen kunnen worden als de situatie erger wordt. “Het is moeilijk om de mensen ervan te overtuigen om hun woonplekken tijdelijk te verlaten, maar het is noodzakelijk dat ze verhuizen. Hierdoor zullen zij minder schade lijden.”

OOK INTERESSANT
Distributie Moni karta Koopkrachtversterking Wanica