fbpx

Bewaker ministerie aangehouden voor inbraak, geld en goederen meegenomen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 30-jarige Donavan W., die bewaker is bij een ministerie, werd maandag aangehouden door de Recherche van Regio Paramaribo voor medeplichtigheid aan diefstal middels braak op zaterdag 14 januari.

Een medewerker van het ministerie deed op 16 januari aangifte van deze inbraak bij de politie, waarbij er zijn weg genomen twee hydrofoors van het merk Panasonic, een hydrofoor van het merk Meyer, een hoge drukspuit, vier bankschroeven, een onbekend geldbedrag in SRD en waardebonnen van Combé Markt.

Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat de bewaker op 14 januari een voertuig met twee mannen heeft toegelaten tot het terrein, waarna de twee inzittenden hebben ingebroken in het gebouw.

Na ongeveer een uur verliet het voertuig de plek en ook de bewaker verliet hierna zijn post en keerde na ongeveer een uur terug op zijn werk.

BEKIJK OOK
EU ondersteunt democratie en rechtstaat in Suriname

Daarnaast verliet de bewaker die dienst had tot 15.00 uur om 13.00 uur zijn werkplek. Het vermoeden bestaat dat
Donavan opzettelijk informatie heeft verstrekt aan anderen en hen de gelegenheid heeft geboden om de diefstal te plegen.

Aan de hand van feiten en omstandigheden is de bewaker als verdachte aangemerkt en op 6 februari in het ressort Centrum in de kraag gevat.

Aan de aanhouding van de twee manspersonen die in het voertuig zaten, wordt gewerkt.

De verdachte Donavan is door de politie in verzekering gesteld. Het is niet de eerste dat hij in aanraking met de politie.