Benzineprijs in Suriname moet snel terug naar SRD 5,- per liter

GFC NIEUWSREDACTIE- De prijs van een liter benzine in Suriname moet terug worden gebracht naar SRD 5,- per liter.

De regering Santokhi- Brunswijk moet zo snel als mogelijk een module uitdokteren om de subsidie van deze brandstof te verruimen. Deze radicale draai is noodzakelijk omdat de kosten voor benzine voor veel personen in ons land de pan uitrijzen.

Een te groot gedeelte van het salaris van talrijke mensen binnen onze samenleving wordt na het tanken uitgegeven bij de pompstations.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

Het VrouwenCollectief zegt dat veel mensen die met de auto naar hun werk moeten gaan klagen over de hoge prijzen aan de pompen.

Het is volgens het KSVC onverteerbaar dat Suriname zoveel olievoorraden in de bodem heeft, maar tot op de dag van vandaag burgers geen voelbaar profijt hiervan hebben.

“Sinds het tijdperk Jopie Pengel en Henck Arron werd er vaker melding gemaakt van grote olievondsten in onze aardbodem. Dat is al langer dan 50 jaar geleden”.

“Ook tijdens de periode Bouterse en Santokhi lezen wij over grote olievoorraden. Desondanks betalen wij burgers ons momenteel “kapot” voor een beetje benzine. Er is duidelijk sprake van een structureel beleidsprobleem”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC zegt dat de overheid maar naar geldbronnen moet gaan zoeken om de benzineprijs consistent te verlagen. Het is echter niet de verwachting dat de regering de benzineprijzen wil of überhaupt kan verlagen.

Bekijk ook: Benzine 41 keer duurder in Suriname in vergelijking met Venezuela