fbpx

Bende veedieven in de kraag gevat

GFC NIEUWSREDACTIE- De autobestuurder R.R. is in de vroege ochtend van 22 september tijdens een roadblock door de politie van Regio West aan de Ir.Attaoelahweg in het district Nickerie (Suriname) aangehouden.

Tijdens controle in het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen één bruingevachte kalf. Ook het voertuig dat de verdachte bestuurde, bleek gedemonteerd te zijn, waardoor deze en een mobiele telefoon die R.R. bij zich had eveneens hangende het onderzoek in beslag zijn genomen.

R.R. legde een volmondige bekentenis af, waarbij is gebleken dat hij in opdracht van A.D. alias “Biga” het kalf heeft opgehaald te Wageningen ter hoogte van de TW-brug, bij H.I. en O.R.

BEKIJK OOK
Korps Politie Suriname betreurt opstootje tussen betogers en agenten

Bij de controle post te Burnside werden de verdachten A.D., H.I. , O.R. en A.R. in de kraag gevat. Ook twee helpers en ene Poekie
kwamen in beeld, die kort daarna door de politie werden opgespoord en aangehouden.

Het onderzoek wees verder uit dat deze verdachten op grote schaal diefstal van varkens op Wageningen en vee op Klein Henar hebben gepleegd. Door goed speurwerk van de politie van Wageningen en de politie van Burnside zijn meerdere zaken met onbekende daders opgelost.

Deze verdachten zijn hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.