fbpx

Belastingdienst Suriname start met controles bij belastingplichtigen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Belastingdienst Suriname is gestart met controles bij belastingplichtigen die voor de afgelopen jaren geen Inkomstenbelastingaangifte hebben gedaan.

Deze groep belastingplichtigen wordt vooruitlopend op deze controlebezoeken opgeroepen alsnog hun aangiften te doen.

De Belastingdienst heeft in de maand augustus een project opgestart. Het doel hiervan is belastingplichtigen stimuleren aan hun aangifte- en betalingsplicht te voldoen.

Daarnaast wordt het bestand geactualiseerd. Het project bestaat uit controles die ter plaatse uitgevoerd worden onder belastingplichtigen die al enkele jaren geen Inkomstenbelastingaangiften hebben gedaan.

Tijdens dit bezoek wordt nagegaan waarom belastingplichtigen niet hebben voldaan aan hun belastingplicht.

Belastingplichtigen die tijdens het bezoek actief worden bevonden, worden aangespoord hun aangiften alsnog vrijwillig te doen tot uiterlijk 31 oktober.

BEKIJK OOK
Santokhi noemt toerismesector cruciaal voor welzijn samenleving

Belastingplichtigen die op eigen initiatief een aangifte doen, voorkomen zo dat er aanslagen inclusief boeten worden opgelegd.

Ook belastingplichtigen die nog geen bezoek hebben gehad, kunnen vrijwillig alsnog aangiften doen voor voorgaande jaren.

In het kader van de hervorming waarmee de Belastingdienst al enige tijd bezig is, is het belangrijk te weten hoe het klantenbestand eruitziet.

De Belastingdienst geeft het belang aan van juiste data voor het verder ontwikkelen van de dienstverlening. Daarom zal de Belastingdienst gedurende de komende maanden meerdere projecten uitvoeren die gericht zijn op het opschonen en updaten van de databases.