Bekende Surinaamse theaterman weer vrij

handboeien

GFC NIEUWSREDACTIE- Een bekende Surinaamse theaterman, die in verband met een drugszaak werd aangehouden, is na twee weken weer op vrije voeten.

De 60-jarige Humphrey van H. werd op 18 maart wegens overtreding van de Wet op verdovende middelen gearresteerd.

In deze zaak was eerder die week de 34-jarige Marcella A. aangehouden. Zij moest zich woensdag 16 maart in opdracht van de theaterman naar een postbedrijf in Paramaribo begeven, om een pakket af te halen dat zij van een kennis kreeg. Daar aangekomen werd ze door de douane recherche aangehouden, omdat er drugs in de doos zaten.

Bij onderzoek in het postpakket werd tussen de levensmiddelen 275 gram hasj aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw verklaarde dat ze de afzender van het pakket niet lang terug heeft leren kennen. Hij stuurde vrijwillig een doos voor haar vanuit Nederland naar Suriname.

Frappant in deze is dat de vrouw de juiste naam, het adres en zijn contactnummer niet kent. Ze kwam hierdoor zeer ongeloofwaardig over bij de wetsdienaren. Omdat de dame de naam noemde van Humphrey, die ze als bemiddelaar zou hebben genoemd, werd hij opgeroepen door de Narcotica Brigade.

OOK INTERESSANT
Regering betreurt berichtgevingen met onjuiste informatie omtrent IMF

Humphrey zegt in een interview dat hij geen drugsdealer is, drugs zijn juist zijn grote vijand. De toneelspeler tevens regisseur merkte op dat zijn aanhouding een les voor hem is geweest. Voortaan zal hij voorzichtiger handelen. Ook deed hij hierbij een beroep op de samenleving om voorzichtigheid te betrachten.