Bejaardenmisbruik: weer kinderen gedumpt bij oma die zelf hulpbehoevend is

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 37- jarige man en zijn nieuwe vriendin worden ervan beschuldigd misbruik te maken van zijn moeder die klaarblijkelijk subassertief is.

De man dumpt vaker drie jonge kinderen uit zijn vorige liefdesrelatie bij de zestiger die haar mond niet durft open te doen tegen haar zoon.

Zij heeft niet de moed om hem uit te leggen dat de zorg van haar kleinkinderen een te zware belasting voor haar is aangezien ze zelf hulpbehoevend is.

De kleintjes worden tij en ontij voor langere tijd achtergelaten bij hun oma en verblijven dikwijls het weekend bij haar om pas maandagmorgen opgehaald te worden.

OOK INTERESSANT
'Afrikaanse toestanden' in Suriname: Eigen waterputten graven door beperkte toegang waterleidingnetwerk

Het slachtoffer dat woont in Charlesburg, Paramaribo, heeft zelf meerdere gezondheidsproblemen en klaagt vaak dat zij zich helemaal niet goed voelt.

Een buurvrouw die goed bevriend is met de oude dame vertelt aan GFC Nieuws dat dit  een duidelijk geval is van bejaardenmishandeling.

Zij heeft de zoon wel aangesproken maar kreeg te horen dat zij zich niet met familiekwesties bezig mag houden.

OOK INTERESSANT
Moeder uit Paramaribo huilt dagen achtereen omdat dochter(19) haar vriendin dumpt

De grootmoeder zou volgens de buurvrouw vaak huilend aan haar hebben verteld dat zij de opvang van de kinderen als zeer zwaar ervaart en het leven zo niet meer ziet zitten.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk misbruikgeval zich voordoet.

GFC berichtte eerder over een grootmoeder die woont in een andere wijk van de hoofdstad die ook werd uitgebuit. Ook zij moest tegen haar zin vaker op kleinkinderen letten.

Foto ter illustratie.