fbpx

Behoeftige kinderen Brownsweg ontvangen schoolpakket

GFC NIEUWSREDACTIE- Ook dit jaar wil de regering ervoor zorgen dat elk kind voorzien wordt van de basisschoolbenodigdheden.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk ging samen met de waarnemend minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Albert Jubithana, naar Brownsweg om de launch te doen van fase 2 van het landelijke schoolpakkettenproject.

Brunswijk zei dat de regering continue bezig is onderwijsprojecten te realiseren. De schoolpakketten zijn bedoeld als tegemoetkoming voor kinderen uit kansarme gezinnen.

De regering probeert elk jaar zoveel mogelijk kinderen te helpen aan een schoolpakket. Dat elk kind goed onderwijs geniet, is een groot zorgpunt van de regering. Daarom doet zij er alles aan om elk kind, overal in ons land, te voorzien van goed onderwijs.

BEKIJK OOK
Financiƫnminister Achaibersing zwaait woensdag officieel af

Het schoolpakket bestaat uit een schooltas inhoudende schriften, agenda en schrijfgerei. Brunswijk bedankte Sozavo, de leden van De Nationale Assemblee en alle andere actoren die ervoor hebben gezorgd dat ook dit jaar het schoolpakkettenproject kan worden uitgevoerd.

Na Brownsweg zullen in alle overige districten in Suriname behoeftige kinderen voorzien worden van een schoolpakket.