BBS’ers die schoten losten op begrafenis ontwapend

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), die tijdens een begrafenis schoten losten, zijn door de leiding ontwapend.

Het gaat om meer dan 10 BBS’ers die zijn ontwapend.

Eerder liet het ministerie van Justitie en Politie in Suriname weten het wangedrag van enkele leden van de BBS tijdens een uitvaart niet te accepteren.

Tijdens de uitvaart zijn door meerdere leden van de BBS schoten gelost met het dienstwapen, buiten de normale procedures en gebruikelijke eerbewijzen zoals vastgelegd in dienstorders.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Familie heeft moeite met verwerken pijnlijk drama: pasgetrouwde bruid ‘had trouwjurk nog aan’ toen ze omkwam bij auto-ongeluk

De schoten waren ongecontroleerd, onverantwoord, zonder opdracht, en buiten alle protocollen, dienstvoorschriften en commando’s gelost.

Daarbij is er geen rekening gehouden met de veiligheid van omstanders.

Deze leden hebben zich op een dusdanige manier gedragen dat vastgesteld kan worden dat hier sprake is van indisciplinair handelen, ontoelaatbaar handelen en gevaarlijk handelen.

Zij hebben op negatieve wijze een dienstonderdeel van het ministerie van Justitie en Politie uitgedragen dat in belangrijke mate moet bijdragen aan handhaving en rechtsbescherming.

Het signaal dat deze leden hebben gegeven naar de gemeenschap levert een ernstige deuk op in het vertrouwen dat zou moeten uitstralen van de BBS als een van de belangrijke interventie-eenheden van het ministerie van Justitie en Politie.

Het onderzoek is nog gaande.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten