11-jarige basisschoolleerlinge beëindigt eigen leven na spelen populaire online game

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 11-jarige leerlinge uit Egypte heeft de hand aan zichzelf geslagen nadat ze de populaire online game PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) speelde.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is een online multiplayer battle royale-game ontwikkeld en uitgegeven door PUBG Corporation, een dochteronderneming van het Zuid-Koreaanse videogamebedrijf Bluehole.

In dit spel word je samen met 100 andere spelers op een eiland gedropt, een soortgelijke opzet als bij het eveneens populaire spel Fortnite. Op dit eiland zijn wapens en voorwerpen aanwezig. Met behulp van deze producten kan je andere spelers elimineren. Het doel van het spel is om zo lang mogelijk in leven te blijven. Uiteindelijk blijft er één speler over.

In PUBG draait het in feite maar om één ding: je dient de andere spelers uit te schakelen. Het is dan ook absoluut niet geschikt voor jonge kinderen.

Helaas was de jongeling verslaafd aan de game. Haar vader trof haar hangend aan een touw aan in haar slaapkamer. Haar computer met het spel stond nog aan, meldt Gulf News.

BEKIJK OOK: Schokkende beelden te zien in WhatsAppgroepen scholieren

Overige berichten