fbpx

‘Bangerik’ wil extreem pijnlijke wortelkanaalbehandeling bij tandarts zonder verdoving

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 42- jarige man die slachtoffer is van verkeerde informatie wil dat een extreem pijnlijke wortelkanaalbehandeling bij hem zonder verdoving wordt uitgevoerd.

De veertiger uit het Frans – Guyanese Cayenne heeft volgens een familielid te horen gekregen dat röntgenfoto’s suggereren dat hij een bacteriële infectie heeft in het wortelkanaal van zijn tand.

Hij ervaart uitzonderlijk veel pijn bij het eten of drinken van warm of koud eten en drinken.

“Mijn neef is echter bang voor de verdoving bij de tandarts en wil dus zonder een prikje de behandeling laten uitvoeren, wat krankzinnig is. Hij weet niet waar hij aan begint.”

GFC Lifestyle verneemt dat Fransman een angst heeft ontwikkeld nadat een vriend van hem in Frankrijk jaren terug kwam te overlijden na het toedienen van contrastvloeistof bij het maken van een MRI- scan.

OOK INTERESSANT
Surinaamse familie die Nederland bezocht teleurgesteld: de stranden in Amerika zijn veel mooier

Maar volgens gegevens van het Erasmus Medisch Centrum kan contrastvloeistof slechts milde bijwerkingen geven, onder meer een metaalsmaak in de mond of misselijkheid.

Uitgebreide uitleg, dat het toedienen van contrastvloeistof helemaal niets van doen heeft met het geven van een verdovingsprik door de tandarts, heeft de ‘bangerik’ niet op andere gedachten weten te krijgen.

Naar verluidt stelt de man zijn bezoek aan de tandarts steeds uit. Een deskundige legt aan GFC uit dat geen mens een dergelijke behandeling zonder verdoving aankan.

“Deze heer zal vanwege de extreme pijn binnen een half minuut het bewustzijn verliezen. Geen enkele bonafide tandarts zal hem helpen”, voorspelt zij.

Foto ter illustratie.