fbpx

Autisme doorbraak: nieuwe behandeling verbetert sociale vaardigheden en hersenfunctie aanzienlijk

GFC NIEUWSREDACTIE- Een recente studie van de Universiteit van Tel Aviv wees uit dat drukkamertherapie de sociale vaardigheden en de conditie van het autistische brein aanzienlijk verbeterde.

De onderzoekers ontdekten veranderingen in de hersenen, waaronder een afname van neuro-inflammatie, die in verband is gebracht met autisme.

Bovendien verbeterde de sociale werking van de diermodellen die in de drukkamer werden behandeld aanzienlijk. Het succes van het onderzoek heeft belangrijke implicaties voor de toepasbaarheid en het begrip van drukkamertherapie als behandeling voor autisme.

Inbar Fischer, een Ph.D. student in het laboratorium van Dr. Boaz Barak aan de Sagol School of Neuroscience en School of Psychological Sciences van de Universiteit van Tel Aviv, leidde het team dat de ontdekking deed. De bevindingen werden onlangs gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences.

BEKIJK OOK
Amerikaanse militaire chirurgen beginnen twee-weken-durende medische missie in Suriname

Volgens Fischer en Barak is hyperbare geneeskunde een soort behandeling waarbij patiënten worden behandeld in speciale kamers waar de atmosferische druk groter is dan de druk die we op zeeniveau ervaren, en ze krijgen ook 100% zuurstof om te ademen.

Hyperbare geneeskunde wordt al gebruikt om een breed scala aan medische aandoeningen te behandelen en wordt als veilig beschouwd.

Wetenschappelijk bewijs heeft zich de afgelopen jaren opgehoopt dat bepaalde protocollen van hyperbare behandelingen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen stimuleren, waardoor de hersenfunctie toeneemt.