fbpx

Australische politie arresteert meer dan 600 daders van huiselijk geweld in 4-daagse operatie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Australische staatspolitie van New South Wales (NSW) zei dinsdag dat ze meer dan 600 daders van huiselijk geweld hebben gearresteerd tijdens een vierdaagse operatie in de staat.

In een verklaring zei de politie van NSW dat ze 648 mensen beschuldigden van ernstige overtredingen na een nieuwe high-impact operatie gericht op de gevaarlijkste daders van huiselijk geweld in de staat.

Operatie Amarok One in de dichtstbevolkte staat van Australië liep van 24 januari tot 27 januari, zei de politie in een verklaring op haar website.

De politie zei dat 164 van de meest gezochte daders van huiselijk geweld van NSW ook onder de 648 mensen waren.
“Naast huiselijk geweld gerelateerde misdrijven, ontdekte de politie verschillende andere ernstige misdrijven, waaronder verboden vuurwapen- en wapenbezit, drugsbezit en -levering, met in totaal 1.153 aanklachten”, aldus de politie.

OOK INTERESSANT
Boze Kim Jong-un vuurt langeafstandsraket af terwijl Zuid-Korea en Japan banden herstellen

De politie heeft ook 19 vuurwapens en 49 verboden wapens teruggevonden en in beslag genomen, evenals verschillende soorten illegale drugs.

“De NSW Police Force investeert aanzienlijke middelen in het reageren op huiselijk en familiaal geweld; het bijwonen van ongeveer 139.000 oproepen voor hulp in 2022 – met meer dan 33.100 van die daadwerkelijke aanvallen en 17 huiselijk gerelateerde moorden,” zei adjunct-commissaris Mal Lanyon.

“We blijven vechten tegen de perceptie dat huiselijk geweld een ‘familieaangelegenheid’ is en daarom moet worden behandeld als ‘privébedrijf’. Dat is zeker niet het geval. Het is een gemeenschapskwestie en we hebben allemaal een rol te spelen bij het stoppen van het zinloze verlies van levens als gevolg van deze misdaad,” voegde Lanyon eraan toe.