fbpx

Argentijnse bioloog en senior meditatieleraar deelt ervaring over positieve invloeden meditatie op zenuwstelsel

GFC NIEUWSREDACTIE- Stichting Art of Living Suriname organiseert op 16 januari een lezing met als onderwerp “Neuroscience and Meditation”.

Deze lezing wordt gehouden door Matias Quinn, Argentijnse bioloog en senior meditatieleraar van Art of Living.

Quinn zal onder meer door middel van wetenschappelijke bevindingen en live ervaringsexperimenten aangeven welke positieve invloeden meditatie heeft op ons zenuwstelsel, de functies van de hersenen en neuronen. Als bioloog deed hij onderzoek naar moleculaire biologie en stress en raakte hierdoor gefascineerd door het onderwerp.

In de laatste decennia is er flinke toename geweest in wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van meditatie op onze hersenen en zenuwstelsel. Meditatie kan leiden tot een toename van de dichtheid van grijze stof in delen van de hersenen welke essentieel zijn voor leren, alertheid, aandacht en onthouden. Meditatie is effectief bij het verlagen van het stress hormoon, cortisol. De hersenen van beoefenaars van meditatie blijken ook minder snel te verouderen in vergelijking met niet-beoefenaars.

Meditatie is simpelweg de kunst van niets doen, waardoor je kunt ontspannen in je ware aard, die liefde, vreugde en vrede is. Vaak raken we overweldigd door onze gedachten of emoties en zijn we geneigd weg te rennen van alle stress en angst welke we ervaren. Meditatie is een zeer effectieve methode om de mind weer tot rust te laten komen. Het brengt de diepe rust waar we allemaal naar verlangen.

BEKIJK OOK
Constitutioneel Hof toetst artikel betreffende huwelijk personen zelfde geslacht

De Argentijnse senior meditatieleraar is van 10 tot en met 18 januari in Suriname en zal naast de lezing ook verschillende cursussen verzorgen, zoals de ‘Art of Silence’. Zijn bezoek is aan ons land onderdeel van de missie van stichting Art of Living om bij te dragen aan een harmonieuze, gezonde en stressvrije gemeenschap.

De lezing is toegankelijk voor eenieder, ook voor hen die minimale kennis hebben over neurologie of meditatie. Voor deelname is er een bijdrage van SRD 180 welke geldig is tot en met 10 januari, daarna SRD 200 per persoon.

Registratie kan via de online link: www.tiny.cc/neuro_med.