Angst voor Surinaamse Nederlanders met superieure kennis zeer reëel bij politici

ogen angst bang

GFC NIEUWSREDACTIE- Politieke leiders uit zowel de coalitie als de oppositie in Suriname staan niet open voor het idee om hoogopgeleide Surinaams-Nederlandse burgers in staat te stellen zowel de Surinaamse als de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen.

Analist Pinas verklaart aan GFC dat er een diepgewortelde vrees bestaat voor de superieure kennis en expertise van de diaspora, voornamelijk die uit Nederland.

Hij reageert op een suggestie van diaspora – analist  Ashwin Ramcharan die via diverse mediakanalen heeft aangevoerd dat hoogopgeleiden, net zoals sporters, de mogelijkheid zouden moeten hebben om een dubbele nationaliteit te verkrijgen.

Er heerst volgens Pinas een soort beroepsangst. Zowel politici als ambtenaren op diverse niveaus zien deze hooggekwalificeerde individuen vaak als concurrenten, vrezend dat zij lokale functies zullen overnemen.

De analist benadrukt dat veel Nederlandse professionals in Suriname worden tegengewerkt wanneer hun superieure kennis en expertise duidelijk worden.

“Het is een gemiste kans,” zegt Pinas. “We hebben dringend behoefte aan deze expertise en zouden idealiter deze professionals direct moeten verwelkomen.”

OOK INTERESSANT
Suriname onder Santokhi, zou een ander het beter doen?

Foto ter illustratie.