fbpx

Amerikaanse sportverslaggever Grant Wahl overleed aan een aorta-aneurysma op WK, zegt vrouw

GFC NIEUWSREDACTIE- Grant Wahl, de Amerikaanse voetbalverslaggever die vorige week instortte en stierf tijdens het verslaan van het WK in Qatar, stierf aan een aorta-aneurysma dat scheurde, zei zijn vrouw, Celine Gounder, woensdag.

“Het is slechts een van deze dingen die waarschijnlijk al jaren aan het brouwen was, en om welke reden dan ook gebeurde het op dit moment in de tijd,” zei Gounder.

In een langere verklaring zei Gounder dat een autopsie uitgevoerd door het New York City Medical Examiner’s Office vaststelde dat hij stierf aan een “langzaam groeiend, onopgemerkt opstijgend aorta-aneurysma met hemopericardium.
“De druk op de borst die hij kort voor zijn dood ervoer, kan de eerste symptomen zijn geweest. Geen enkele hoeveelheid reanimatie of schokken zou hem hebben gered,” zei ze.

Wahl, een oude college basketbal- en voetbalverslaggever voor Sports Illustrated en voor zijn eigen nieuwsbrief, stortte in tijdens het verslaan van de wedstrijd Argentinië-Nederland van vrijdag en werd later dood verklaard. Hij was 49.

BEKIJK OOK
Zelfmoordaanslag Bij Pakistaanse moskee, tientallen doden

Hij had meer dan twee decennia voetbal gecoverd, waaronder 11 WK’s – zes mannen, vijf vrouwen – en schreef verschillende boeken over de sport, volgens zijn website.

Zijn lichaam werd maandag teruggebracht naar de VS.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention is een aorta-aneurysma een ballonachtige uitstulping in de aorta – de grote slagader die bloed van het hart naar de borst vervoert. Een breuk wordt veroorzaakt wanneer de kracht van het bloedpompen de lagen van de slagaderwand kan splijten, waardoor bloed kan lekken. Bij een breuk barst het aneurysma volledig, waardoor bloedingen in het lichaam ontstaan.