fbpx

Amerikaanse politicus gearresteerd voor moord op journalist die maandenlang onderzoeksverhalen over hem schreef

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Las Vegas heeft de lokale politicus John Telles gearresteerd op verdenking van moord op een journalist van de Las Vegas Review-Journal, de 69-jarige Jeff German.

De 45-jarige Democraat was maandenlang het onderwerp van onderzoeksverhalen van de verslaggever. In de weken voorafgaand aan zijn dood was German bezig met een mogelijk vervolgverhaal over Telles.

De journalist werd vrijdag dood aangetroffen vlak buiten zijn huis. Hij was meerdere malen gestoken.

Hij had een reeks artikelen geschreven over vermeend wangedrag van Telles, een wethouder in Clark County, waar Las Vegas onder valt. De verhalen gaan over onder meer pesten, vriendjespolitiek en andere misdragingen bij een lokaal overheidskantoor dat de eigendommen beheert van mensen die zonder testament sterven.

BEKIJK OOK
Brazilië staat voor cruciale beslissing: meer Bolsonaro of terug naar Lula?

Volgens lokale media droegen Germans verhalen bij aan de nederlaag van Telles in de Democratische voorverkiezingen in juni.

Voor zijn arrestatie werd Telles ondervraagd door de politie terwijl ze de huiszoeking uitvoerden. Toen hij woensdagavond terugkeerde naar zijn huis, weigerde hij vragen van verslaggevers te beantwoorden terwijl hij zich een weg naar binnen baande.

Kort daarna, rond 18.00 uur, werd zijn huis omsingeld door politieagenten in tactische uitrusting. 30 minuten daarna werd hij gearresteerd en afgevoerd.