fbpx

Amerikaans tijdschrift Time Magazine roept Tesla-baas Elon Musk uit tot persoon van het jaar

De Amerikaanse ondernemer Elon Musk is door het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine uitgeroepen tot persoon van het jaar. De topman van onder meer ruimtebedrijf SpaceX en autofabrikant Tesla kreeg de prijs toegekend dankzij zijn “uitzonderlijke invloed op het leven op aarde, en potentieel ook op buitenaards leven.”

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine is Elon Musk de persoon van het jaar 2021. Dat kondigde het weekblad aan tijdens een livestream op YouTube. Volgens Time heeft de Amerikaanse miljardair meer dan wie ook invloed gehad op het leven op aarde, en mogelijk ook op het leven daarbuiten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Met veel mannen naar bed gaan zorgt voor psychologische schade bij vrouwen

“In 2021 heeft Musk zich niet alleen tot rijkste persoon ter wereld gekroond (met een vermogen van zo’n 252 miljard euro, red.) , maar misschien ook tot het grootste voorbeeld van een gigantische verandering in onze samenleving”, klinkt het bij Time.

BEKIJK OOK
Tesla boekt recordwinst ondanks hoge inflatie en economische tegenwind

Maar volgens Time heeft hij zijn titel ook te danken aan zijn gedrag in de virtuele wereld. Het gaat dan vooral over de invloed die Musk uitoefent op socialemedianetwerk Twitter. Met zijn ietwat bijzondere stijl van communiceren beïnvloedt de Amerikaan de aandelenbeurs en cryptobeleggingen.

Bron VRTNWS