fbpx

Amazon‘Hydro Force en NH-directeur Energie bespreken nieuwe vorm hydro-energievoorziening

GFC NIEUWSREDACTIE- Door tussenkomst van Anne Mathieu, zaakgelastigde bij de Franse Ambassade in Suriname voor Frans-Guyana op het vlak van regionale samenwerking, hebben afgevaardigden van de Frans-Guyanese organisatie Amazon’Hydro Force een bezoek gebracht aan de directeur Energie, Thelma Douglas-Pinas.

Met deze bijeenkomst moet de samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana op het vlak van hydro-energievoorziening opgang worden gebracht. In dit kader is NH-functionaris Clifford Vyent als focal point in Suriname aangewezen.

Tijdens het onderhoud is ingegaan op een innovatieve methode voor het opwekken van energie. De nieuwe technologie, door het bedrijf Amazon’Hydro Force ontwikkeld, biedt de mogelijkheid om dorpen die aan de rivier gelegen zijn van mini-waterkrachtcentrales te voorzien.

BEKIJK OOK
Protestactie Hollandse Kamp tegen grond uitgifte en ontbossing woon- en leefgebied

Deze Hydro-turbines hebben daarnaast de potentie om met zonnepanelen gecombineerd te worden wat resulteert in kleine energiecentrales die gemeenschappen van 1×24 uur stroom voorzien.

Momenteel is Amazon’Hydro Force druk doende een Hydro-energieproject in het dorp Maripasoula aan de Franse zijde van de Marowijne rivier ten uitvoer te brengen.