fbpx

Amazon biedt klanten US$ 2 per maand om het verkeer op hun telefoons te laten volgen

GFC NIEUWSREDACTIE- Sommige Amazon-gebruikers verdienen nu US$ 2 dollar per maand voor het instemmen met het delen van hun verkeersgegevens met de retailgigant.

Onder het nieuwe advertentieverificatieprogramma voor alleen op uitnodiging van het bedrijf houdt Amazon bij welke advertenties deelnemers hebben gezien, waar ze ze hebben gezien en het tijdstip waarop ze zijn bekeken. Dit omvat de eigen advertenties van Amazon en advertenties van derden op het platform.

Via het programma hoopt Amazon meer gepersonaliseerde advertentie-ervaringen aan klanten te bieden die weerspiegelen wat ze eerder hebben gekocht, aldus Amazon.

De beloning van US$ 2 is alleen van toepassing op Amazon-gebruikers die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het programma, hoewel klanten die niet zijn uitgenodigd, kunnen worden toegevoegd aan een wachtlijst en mogelijk later lid worden, vertelde een woordvoerder van Amazon aan Insider.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

De woordvoerder weigerde Insider te vertellen hoe het bedrijf besliste wie het uitnodigde.

De deal maakt deel uit van het Amazon Shopper Panel, een programma dat alleen op uitnodiging is en waarbij geselecteerde Amazon-klanten $ 10 per maand kunnen verdienen als ze 10 in aanmerking komende ontvangstbewijzen uploaden van aankopen die buiten Amazon zijn gedaan.

Panelleden kunnen extra maandelijkse beloningen ontvangen voor het invullen van korte enquêtes.