fbpx

Amazon Alexa is een “kolossale mislukking”, op weg om dit jaar $ 10 miljard te verliezen

GFC NIEUWSREDACTIE- Amazon gaat op dit moment door de grootste ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf, met een plan om zo’n 10.000 banen te schrappen.

Een van de gebieden die het hardst worden getroffen, is de Amazon Alexa-spraakassistenteenheid, die blijkbaar uit de gratie raakt bij de e-commercegigant.

Dat is volgens een rapport van Business Insider, dat “de snelle ondergang van de spraakassistent en de grotere hardwaredivisie van Amazon” beschrijft.

Alexa bestaat al 10 jaar en is een baanbrekende spraakassistent die behoorlijk werd gekopieerd door Google en Apple. Alexa is er echter nooit in geslaagd om een doorlopende inkomstenstroom te creëren, dus Alexa verdient niet echt geld.

BEKIJK OOK
5,4 miljoen gestolen gegevens van Twitter-gebruikers online gelekt

De Alexa-divisie maakt deel uit van de “Worldwide Digital” -groep samen met Amazon Prime-video, en Business Insider zegt dat de divisie alleen al in het eerste kwartaal van 2022 $ 3 miljard verloor, waarbij “de overgrote meerderheid” van de verliezen de schuld kreeg van Alexa.

Dat is blijkbaar het dubbele van de verliezen van elke andere divisie, en het rapport zegt dat het hardwareteam op schema ligt om dit jaar $ 10 miljard te verliezen. Het klinkt alsof Amazon het beu is om al dat geld door te branden.

Foto: Amazon