fbpx

Als je op de Surinaamse regering wacht om vooruit te komen in het leven zul je lang wachten

INGEZONDEN- Er zijn mensen die nog steeds in de veronderstelling leven dat een regering in Suriname aan het bewind komt die er uiteindelijk voor zal zorgen dat ze vooruit komen in het leven.

Anderen die denken dat ze met het behalen van een diploma erg rijk zullen worden wanneer ze op een gegeven moment ook gaan werken.

Jammer dat deze personen nog steeds niet hebben ingezien dat ze zullen wachten tot ze een ons wegen.

De geschiedenis van de afgelopen 47 jaar wijst zonder twijfel uit dat het haast geen enkel kabinet is gelukt om significante vooruitgangsontwikkeling te realiseren.

Een uitzondering is wel de periode Ronald Venetiaan die vanuit een economisch absoluut dieptepunt toch wel enige positieve vorderingen heeft geboekt.

Met van het salaris dat je in Suriname verdient, ook al betreft het een redelijk goede baan en ben je hoog opgeleid, word je niet rijk.

Die inkomsten zijn door de zwakke SRD nauwelijks genoeg om boodschappen te doen en de noodzakelijke maandelijkse kosten te betalen.

Een diploma biedt dus nog geen garantie op een aanvaardbaar inkomen waarmee je veel verder hogerop komt.

BEKIJK OOK
Geur van vaginale afscheidingen zorgt wel degelijk voor meer aantrekkingskracht bij mannen?

Een andere optie is om een eigen bedrijf te beginnen. Maar ook dat is dikwijls een groot risico, vooral wanneer dat veel kapitaalinvestering vergt.

Bovendien zijn de banken niet flexibel in het verstrekken van leningen en brengen ze extreem hoge rentes in rekening.

Kortom: het is voor zowel de werkenden en beginnende ondernemers al tientallen jaren geen makkelijk traject om persoonlijke vooruitgang te verwezenlijken.

En vind je het dan gek dat steeds meer Surinaamse vrouwen hun lichamen tegen betaling beschikbaar stellen aan mannen?

Ook sommige mannen zijn tegenwoordig geestelijk zo ernstig uitgeput dat zij zich maar laten misbruiken door hun seksegenoten in ruil voor harde valuta.

Deze mensen doen dat meestal uit radeloosheid omdat ze alle andere verdienopties al hebben uitgeprobeerd of niet eens eraan beginnen omdat ze weten dat het een doodlopende weg is.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud