fbpx

Alle personen die de SLM verder uitmelken moeten de bak in

INGEZONDEN– President Chandrikapersad Santokhi heeft vanmiddag in De Nationale Assemblee medegedeeld dat zijn kabinet alle banden verbreekt met zijn beleidsadviseur Prenobe Bissessur.

Het contract van Bissessur met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) noemde de president onrechtvaardig en onredelijk.

In plaats van het bedrijf als lid van het crisisteam te helpen redden uit de financiële malaise, heeft Bissessur zijn advocatenbureau werk gegund waarvoor de man per maand 17.500 euro toucheert als consultant.

De luchtvaartmaatschappij verkeert al jaren in slecht weer. Mismanagement en politieke inmenging zorgden voor een ongezonde bedrijfsvoering, met als dieptepunt de soap rond de vervanging van de oude Airbus A340.

Tot nu toe is het niet duidelijk hoe de SLM de ruim 100 miljoen Amerikaanse dollar aan schuld zal aflossen.

Met de installatie van het crisisteam waarin Bissessur zit, de aanstelling van Paul de Haan als CEO en een nieuwe Raad van Commissarissen onder leiding van Xaviera Jessurun, was beloofd dat binnen enkele maanden een hervormingsplan zou komen, waarmee de luchtvaartmaatschappij kan worden gered.

Dit plan kan nog steeds niet worden gepresenteerd.

Afgelopen week is een onderzoeksteam op instructie van de president begonnen met een onderzoek naar onregelmatigheden bij de SLM.

BEKIJK OOK
Ambassadeur Guyana ontboden door BIBIS-minister

Echter ben ik niet tevreden met slechts het verbreken van de banden met Bissessur. Niet een onderzoeksteam van de president, maar het Openbaar Ministerie moet deze zaak onderzoeken en eenieder die heeft gewerkt aan het verder uitmelken van het bedrijf strafrechtelijk vervolgen.

Je moet niet alleen de werkrelatie met die meneer verbreken, hij moet ook de ontvangen gelden terugstorten voor de SLM. Het is toch je reinste onzin.

Ook de CEO en de voorzitter van de RvC moeten per onmiddellijk worden bedankt. Het contract met Bissessur is gesloten met de Haan die zijn handtekening daaronder heeft geplaatst.

Het jammerlijke is dat de president 3 dagen nodig heeft gehad om tot dit besluit te komen. Wij mogen gevoeglijk aannemen dat deze gasten het land al uit zijn gevlucht, voordat het OM kan starten met een onderzoek.

J. Boendhie

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud