fbpx

Advocaten Harvey Weinstein zeggen dat iedereen ‘transactionele seks’ had in Hollywood voor MeToo-beweging

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdediging van de Amerikaan, Harvey Weinstein, vertelde de jury dat er absoluut geen bewijs is tegen hun cliënt en dat elke vrouw die in zijn proces zal getuigen een actrice is die een rol op de tribune zal spelen – allemaal om te passen in het verhaal van #MeToo, die ze karakteriseerden als een “asteroïde” van een beweging die “als een supernova uitbarstte” met Weinstein als het kind van de rekening.

Weinsteins advocaat Mark Werksman vertelde de juryleden dat ze zich moesten voorbereiden op een “brandhaard van valse en onbewijsbare beschuldigingen” van vrouwen die ermee instemden om consensuele seksuele interacties met Weinstein te hebben, maar jaren later nu in verlegenheid worden gebracht en liegen over wat er echt is gebeurd.

“Kijk naar mijn cliënt”, zei Werksman, wijzend naar Weinstein. “Hij is geen Brad Pitt of George Clooney. Denk je dat deze mooie vrouwen seks met hem hebben gehad omdat hij ‘heet’ is? Nee, dat komt omdat hij machtig is.”

De advocaat van Weinstein vertelde de jury dat Hollywood vandaag is veranderd, maar vroeger was ‘transactionele seks’ heel normaal. “Seks was een handelswaar” voor “rijke en machtige mannen, zoals mijn cliënt”, zei de advocaat van Weinstein.

“Transactionele seks … het kan onaangenaam zijn geweest … en nu gênant”, zei Werksman. “[Maar] iedereen deed het. Hij deed het. Ze hebben het gedaan.”

BEKIJK OOK
West zegt dat Trump tegen hem schreeuwde dat hij in 2024 zal verliezen

De advocaat van Weinstein zei dat de #MeToo beweging is als een film die Weinstein veranderde in ‘Hollywood’s Chernobyl’, waardoor hij in het ‘smeulende radioactieve’ deel van de ‘bad guy’ werd gecast.

En de vrouwen? “Het vervolg op de castingbank is het #MeToo proces”, aldus de verdediging van Weinstein. “Zij zullen de rol van de jonkvrouw in nood spelen met dit beest.”

“Ze moeten liegen tegen zichzelf, tegen jou, tegen deze rechtbank”, zei Werksman tegen de jury. “Hun hypocrisie zal volledig tot uiting komen.”

Eerder op de dag schetste de aanklager een heel ander beeld van Weinstein en vertelde de jury dat de voormalige Hollywood-producent en al veroordeelde verkrachter een serie-roofdier was dat zakelijke bijeenkomsten gebruikte als dekmantel om vrouwen decennialang seksueel aan te vallen.

De plaatsvervangende D.A.’s legden aan juryleden uit dat de macht van Weinstein hem in staat stelde om te profiteren van aspirant-hoopvolle mensen in de entertainmentindustrie door hen aan te vallen en lastig te vallen, waardoor ze bang waren voor de vergelding van Weinstein.

Tijdens de openingsverklaring van de aanklager werden citaten van vrouwen die in het proces zullen getuigen aan de jury gepresenteerd, waarbij ze hun beschuldigingen van gedwongen orale seks, betasten, strelen en verkrachting deelden.