fbpx

Advocaten ex-Financiënminister Hoefdraad verwachten vrijspraak

GFC NIEUWSREDACTIE- De gewezen minister van Financiën in Suriname, Gillmore Hoefdraad, zal vandaag via zijn advocaten te horen krijgen of hij wordt veroordeeld.

Zijn advocaten verwachten dat de ex-minister wordt vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Suriname heeft twaalf jaar celstraf met gevangenneming en een boete van SRD 500.000, subsidiair twaalf maanden hechtenis, geëist tegen Hoefdraad.

De ex-minister is sinds zijn in staat van beschuldiging door het Surinaams parlement in oktober 2020 voortvluchtig.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jonge vrouw in Paramaribo krijgt klappen van vriend nadat ze acrylnagels heeft aangebracht

Hoefdraad staat sinds juli 2021 op de opsporingslijst van de internationale politiedienst, Interpol. Hoefdraad, die al een jaar wordt gezocht, wordt onder meer verdacht van witwassen en corruptie.

OOK INTERESSANT
Rekenkamer presenteert SAI PMF-project aan DNA en CLAD

De zaak van Hoefdraad is onderdeel van een grotere zaak rond de Centrale Bank van Suriname. Hoefdraad zou als minister betrokken zijn bij miljoenenfraude.

Bij de zaak zijn nog meer verdachten betrokken zoals de vorige president van de Centrale Bank Robert van Trikt, de ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank Ginmardo Kromosoeto en enkele medewerkers van de Centrale Bank. Volgens het Openbaar Ministerie had Hoefdraad contact met al deze verdachten.

Hoefdraad werd eind juli 2020 nog gezien in buurland Guyana, meldde het Gyanese medium Kaieteur News destijds. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.