Advocaat vraagt 35 jaar strafeis verdachte dubbele moord niet over te nemen

GFC NIEUWSREDACTIE- Advocaat Therese Roos heeft de rechter eerder deze week gevraagd om de strafeis van 35 jaar tegen Vidjai Amar J. (20) niet over te nemen.

Vidjai wordt verdacht van de moord op zijn moeder Saroenadebie Girdharie en Dion Beeldstroo.

Roos zegt dat het opvalt dat het Openbaar Ministerie (OM) een causaal verband legt met slechts belastende verklaringen, dat de zoon betrokkenheid heeft bij de dood van zijn moeder.

Echter blijkt uit politieverklaringen dat Vidja Beeldstroo had benaderd om zijn vader te beroven en te vermoorden. Daarbij had hij Beeldstroo SRD 6.000 betaald om die beroving en die moord uit te voeren.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zwangere vrouw die verlies echtgenoot niet kan verwerken doodt dochtertje en zichzelf

Naar aanleiding hiervan benaderde Beeldstroo, de medeverdachte R.N., om hem te helpen om de strafbare feiten te plegen. R.N. stemde toe. Op een gegeven moment ging Beeldstroo samen met R.N. naar de woning van de vader van Amar J. om de strafbare feiten uit te voeren.

Beeldstroo drong samen met R.N. de woning binnen. Daarbij was Beeldstroo gewapend met een vuistvuurwapen. Zowel Beeldstroo als R.N vroeg naar geld en had daarbij (fysiek)geweld aangewend tegen de vader van Vidja.

Het lukte Beeldstroo en R.N. niet om de beroving en de moord op de vader van verdachte te voltooien, omdat de zus en moeder van de verdachte luidkeels om hulp riepen.

Volgens een verklaring van Vidjai werd hij vaker door zijn vader uitgescholden en beschuldigd van diefstal van geld. Zijn vader had ook de politie voor hem ingeschakeld. Dit alles was voor hem de aanleiding geweest om zijn vader te laten beroven en vermoorden, maar zijn plan was mislukt. Hij zou daarna ook Beeldstroo hebben vermoord.

Verder verklaarde hij hoe hij zijn moeder heeft vermoord. Hij had namelijk op een onbewaakt moment een hoeveel rattengif en salitus spritus gezet in een fles met Desperado drank, welke fles met drank het slachtoffer bij het keukenraam had achtergelaten. Daarna had slachtoffer uit die fles gedronken, waarna zij onwel werd en uiteindelijk in het ziekenhuis overleed.