fbpx

Adhin had de NDP allang vaarwel moeten zeggen

INGEZONDENEx-vicepresident Ashwin Adhin had zich in 2015 geen kandidaat moeten stellen voor de Nationale Democratische Partij.

Door zich kandidaat te stellen, heeft Adhin zich bewust of onbewust voor het NDP-karretje gespannen en actief bijgedragen in de vernietiging van ons geliefd land Suriname.

Zovelen – en ik ook – keken op naar deze jonge en veelbelovende intellectueel die in juli 2013 het roer overnam van Shirley Sitaldin bij toen nog het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, het huidig Ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur.

Voor mij was Adhin een jonge, eerlijke en onbevlekte charismatische leider die het Ministerie van Onderwijs zou transformeren en uiteindelijk het onderwijsveld.

Het verbaasde mij daarom enorm toen deze technocraat besloot om zich aan te sluiten bij de NDP. De mooie visie, doelen en projecten van deze partij ten spijt.

Feit is dat de NDP vanaf het begin ‘bevlekt’ is en hoogstwaarschijnlijk ook zo zal blijven, zolang die wordt geleid door Desi Bouterse en de andere ‘machtige goden’ rondom hem.

BEKIJK OOK
Surinam Airways vlucht PY 994 wijkt uit naar Brussel vanwege dichte mist

Ook ik deel de mening dat Adhin president van dit land kan worden en wel al bij de eerstvolgende verkiezingen in 2025.

Maar eerst zal ook hij – net als zijn ex-partijgenoot Andre Misiekaba – moeten toegeven dat er grove fouten zijn gemaakt, zijn verontschuldigingen aanbieden aan het volk en de NDP vaarwel zeggen.

To be wrong is human. To stay wrong is idiotic!

Een fan van Ashwin Adhin

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Een les voor iedereen: Nederlandse vertaling Shri Garurh Puran