Act Now Foundation en Amerikaanse ambassade leveren bijdrage aan bewustwording huiselijk geweld

GFC NIEUWSREDACTIE- Act Now Foundation levert samen met de Amerikaanse ambassade een bijdrage aan de bewustwording en het terugbrengen van huiselijk geweld in Suriname.

Het “Together Against Violence Bewustwordings Campagne”, welke op World Domestic Violence Awareness Day, 21 oktober is gelanceerd bestaat uit vier fasen.

In de eerste fase zal vanaf december 2021 aandacht worden besteedt aan de basis van huiselijk geweld, omdat het belangrijk is om huiselijk geweld te kunnen herkennen en te weten welke stappen te ondernemen. De workshops zullen worden verzorgd door experts op dit gebied en hebben een train-de-trainers karakter.

Priscilla Abhilakh Missier, co-founder van Act Now Foundation geeft aan dat het belangrijk is om het duurzaamheidsaspect in acht nemen.

“Helaas gaat niet een ieder de workshops kunnen volgen, maar degenen die deelnemen worden wel getraind om de informatie verder te verspreiden zodat de informatie toch meerdere lagen van de bevolking bereikt.”

In de overige fasen van dit programma wordt ook aandacht besteedt aan het verbeteren van de mentale gezondheid van survivors.

Verder zullen er kindvriendelijke workshops worden verzorgd op scholen, omdat het belangrijk is om in het bijzonder onze jongens te leren dat er niets mis is met het uiten van emoties. Daarnaast is het ontwikkelen van een mobiele applicatie ook een van de doelstellingen van dit programma.

Act Now Foundation roept alle NGO’s, buurtorganisaties, leerkrachten en een ieder die zich hiervoor sterk wil maken op om zich aan te melden tot en met 7 november.

Aanmeldingen kunnen via de Facebook page van Act Now Foundation en alle geselecteerden zullen geheel kosteloos deelnemen aan dit programma.