ABOP-parlementariër Belfort vindt dat Ramdin en Achaibersing moeten bedanken

GFC NIEUWSREDACTIE- De ministers Armand Achaibersing en Financiën en Planning, en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken die zitten in de Raad van Commissarissen van het onlangs opgerichte staatsbedrijf New SurFin, moeten bedanken.

Dat zegt ABOP-parlementariër Edward Belfort in gesprek met ABC. Belfort zegt dat de president zijn geloofwaardigheid alleen op die manier kan behouden.

Er is volgens Belfort veel misgegaan met de opzet van de NV; daarom moet het op de operatietafel. Niet alleen het parlement, maar ook de coalitiepartners en de Raad van Ministers hadden op de hoogte gesteld moeten worden van de oprichting, aldus de parlementariër.

Behalve de oppositie hebben ook de fracties van de coalitie om een openbare vergadering gevraagd om deze zaak te bespreken.

In een brief aan president Chandrikapersad Santokhi eist de NDP-fractie dat de ministers worden ontslagen. De VHP-fractie heeft intussen gereageerd op dit schrijven door te stellen dat de NDP bewust de VHP-ministers criminaliseert om het falend beleid van de regering Bouterse 1 en 2 te verbloemen.