ABOP gaat Facebookpagina ‘San weh ley soh’ strafrechtelijk laten vervolgen

GFC NIEUWSREDACTIE- De beheerders van de Facebookpagina ‘San we ley soh’ zijn strafrechtelijk aansprakelijk, omdat zij valse en misleidende informatie fabriceren en bewust verspreiden om schade aan de ABOP toe te brengen.

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij(ABOP) zegt dat zij er niet voor zal schromen om gerechtelijke stappen tegen deze pagina te ondernemen.

Al geruime tijd proberen de beheerders van ‘San we ley so?’ mensen te overtuigen dat zij een officiële Facebookpagina van de ABOP zijn.

26 februari jongstleden heeft deze roddelpagina uitspraken gedaan alsof zij het hoofdbestuur van de ABOP vertegenwoordigen.

“Zij deed recentelijk uitspraken alsof het officiële ABOP-standpunten zijn. Het doel van deze roddelpagina is om het imago van de ABOP te schaden.”

“Behalve het nadoen van officiële partijstructuren, zien we dat de roddelpagina op slinkse wijze ABOP-partijtoppers bekladt. Zulke handelingen gaan de partij ABOP niet onopgemerkt voorbij. Aan deze acties worden zeker consequenties verbonden.”

De ABOP heeft enige tijd kunnen achterhalen wie achter deze pagina staat. De vervolgstap is om aangifte te doen en het Openbaar Ministerie (OM) op de hoogte te stellen van de relevante feiten, zodat de beheerders strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

De ABOP is ook bezig met een onderzoek naar de beheerders van de Facebookpagina’s ‘De Waarheid’ en ‘Purple Power’.

BEKIJK OOK: Gooit Miquel van Assen zijn eigen glazen in om geld?

Overige berichten