Gooit Miquel van Assen zijn eigen glazen in om geld?

geld valuta dollars

INGEZONDEN– Grote delen van de samenleving reageerden geschokt en verdrietig na het zien van het filmpje van de negenvoudige gouden medaillewinnaar Miguel van Assen uit Suriname.

Naar aanleiding van dat filmpje is er een doneeractie vanuit Nederland gestart om Miguel en zijn gezin te ondersteunen.

In Suriname hebben enkele vooraanstaanden het op zich genomen om een financiële inzamelingsactie te beginnen.

De Raad van Ministers onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk heeft goedgekeurd dat Miquel beleidsadviseur wordt op het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport.

Maar ook deze medaille blijkt een keerzijde te hebben en wel een onsmakelijke. Uit diverse interviews blijkt nu dat de topsporter onwaarheden heeft verteld en bewust de feiten heeft verdraaid om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen. Dit is een vorm van anderen om de tuin leiden en is hij bezig zijn eigen glazen in te slaan.

De voorzitters van de Surinaamse Atletiekbond (SAB) en het Surinaams Olympisch Comité (SOC), respectievelijk Dennis Mac Donald en Ramon Tjon-A-Fat, zijn niet te spreken over de emotionele uitbarsting van Miquel.

OOK INTERESSANT
Grote brand in loods Powisistraat te Paramaribo gaande

In een interview met de Ware Tijd blijkt dat Miquel vanaf 2017 maandelijks een bedrag van US$ 1000 ontvangt om te trainen. Begin dit jaar ontving hij US$ 700 van het SOC voor kleding, schoeisel en andere zaken. Een contract met GOw2 werd in 2020 ontbonden. Ook sportmedische begeleiding kreeg hij.

De voorzitters denken dat de actie gezien kan worden als een persoonlijke aanval op personen, groepen of organisaties.

Het is jammer dat deze zaak een negatieve wending krijgt, alleen omdat de sporter halve waarheden vertelt. Met de middelen die de atleet krijgt via een scholarship van Olympic Solidarity zou het allemaal ruim voldoende moeten zijn en kan hij geen honger lijden, zeggen beide voorzitters.

Zij benadrukken wel dat sporters zich niet moeten druk maken over geld om hun sport te beoefenen, maar in de case van Miquel klopt de informatie niet.

Uiteindelijk zal er een brede discussie opgang moeten komen over het sportbeleid in Suriname. Feit is dat er vanuit de overheid veel meer waardering en acties moeten worden ondernomen ter ondersteuning van onze (top) sporters.

OOK INTERESSANT
Critici in Suriname woedend om plan 10% BTW betalen bij geldopname ATM

Donnovan A.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Worden bekenden en topcriminelen in Suriname nu ontmaskerd door operatie SKY?