Abdoel: heffing inkomsten-, loon- en omzetbelasting is niet solidair

GFC NIEUWSREDACTIE- De heffing van inkomsten-, loon- en omzetbelasting is niet solidair, zegt de gewezen NDP-parlementariër en lid van de Staatsraad, Amzad Abdoel.
In een artikel somt hij de effecten op van de pas goedgekeurde belastingen voor het volk.
Volgens Abdoel is de heffing van inkomsten-, loon- en omzetbelasting niet solidair omdat ten eerste van de SRD 600 miljoen die binnengehaald zal worden meer dan SRD 590 miljoen door de private sector zal worden opgebracht.
Verder wijst erop dat er slecht 120 ambtenaren belast zullen worden.
Zowel de inkomsten-, loon- en omzetbelasting zullen uiteindelijk overgeheveld worden naar de consument lees burger. Het volk wordt uiteindelijk gestraft.
Van alle drie belastingen zal SRD 300 miljoen, afkomstig van de omzetbelasting onmiddellijk overgeheveld worden naar de consument. De overige SRD 290 miljoen zal via het kostenaspect van de bedrijven doorberekend worden in de prijzen van de goederen.
De private bedrijven voornamelijk de kleine en middelgrote bedrijven zullen hierdoor kapot worden gemaakt welke ertoe zal leiden dat de werkloosheid stijgt. Dit zal voor nog meer sociale erupties zorgen in deze tijd van pandemie.
Abdoel wijst er verder op dat er nergens door de regering is aangegeven of dit geld ten goede zal komen van de sociaal zwakkeren.
Het ministerie van Economische Zaken heeft volgens hem tot nu toe radicaal gefaald om prijzen te controleren en met deze nieuwe ontwikkeling erbij zullen goederen zo goed als onbetaalbaar worden.
Deze drie belastingen zullen de koopkracht en daarmee de effectieve vraag binnen de economie kapot slaan, terwijl met de recente maatregel (importsubsidie) van de overheid importgoederen goedkoper zullen zijn welke de lokale productie met de grond gelijk zal maken. “Dit is een dolksteek in de rug van de lokale producenten/bedrijven.
Overal in de wereld is men juist bezig om haar lokale economie te beschermen en te subsidiëren.”
De middenklasse gezinnen van de maatschappij worden kapotgeslagen. De regering houdt geen rekening met hun financiële omstandigheden op dit moment, meent Abdoel.
Hij wijst erop dat uiteindelijk de burger voor alles betaald. “U wordt dus dit jaar SRD 600 miljoen armer als volk.”