Aanhouding voor roofoverval telefoonshop Lalarookhweg

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie heeft al 1 persoon aangehouden voor een roofoverval bij een telefoonshop in een Mall aan de Lalarookhweg.
Vier verdachten zijn op 1 januari door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in de kraag gevat. Drie hunner, de 31-jarige V.S, G.S (25) en S.A (34) bleken niet betrokken te zijn geweest bij het strafbaar feit, terwijl de 35-jarige S.P. hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.
De politie van Uitvlugt kreeg in de nacht van 31 december op 1 januari van het Command Center een melding van een roofoverval bij een telefoonshop aan de Lalarookhweg. De daders hadden de bewaker overrompeld en gekneveld achtergelaten.
Bij aankomst op de locatie zijn de bewaker en de eigenaar van de zaak aangetroffen. Op beeldmateriaal was te zien hoe zes mannen het pand betraden en het metalen rolluik doorknipten, waarna zij zich toegang tot het pand verschaften.
De gezichten van de verdachten waren tot hun ogen bedekt. Zij sloegen vervolgens de etalagekast stuk en namen meer dan 35 stuks I-phones met een grote economische waarde weg.
Het voorlopig onderzoek wees uit dat de verdachte S.P contact maakte met V.S en G.S. met het verzoek om twee telefoontoestellen die hij van een neef uit Nederland had gekregen, voor hem te verkopen.
V.S. en G.S. die op een bepaald moment niet meer akkoord gingen met de afspraak om de telefoons te verkopen, besloten om de toestellen terug te bezorgen bij S.P.
Vanwege een anonieme tip die de politie bereikte werden vier verdachten door het RBTP in de kraag gevat.
Verder bleek dat S.A. – die ook door de politie was aangehouden – onschuldig te zijn.
Van de 35 buitgemaakte toestellen zijn slechts 2 teruggevonden.
Na te zijn voorgeleid is S.P. ingesloten, terwijl V.S., G.S. en S.A werden heengezonden.
Het onderzoek wordt voortgezet door Recherche Paramaribo.

Overige berichten