Aangifte tegen ex-directeur SZF Kromodihardjo en Hooghart voor malversaties

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag is aangifte gedaan bij de Surinaamse politie tegen de voormalige directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), Ricky Kromodihardjo, en Ronald Hooghart van het stichtingsbestuur bij het SZF.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat na intern onderzoek gebleken is dat gelden onrechtmatig zijn gebruikt door deze functionarissen, waardoor de staat is benadeeld.

De regering had beloofd om gestolen staatsmiddelen terug te zullen halen, en dit is volgens Ramadhin, een stap in die richting.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotente mannen met een te klein geslachtsdeel vinden hulp uit de natuur

Eerder deze week zei Hooghart geen misbruik te hebben gemaakt van de zogenoemde Afbouw Regeling Medische Uitzending/Lokale Opbouw Voorziening (Armulov).

Armulov maakt het mogelijk dat patiënten die de noodzakelijke medische hulp niet in Suriname kunnen vinden, naar Colombia kunnen uitwijken.

Suriname heeft al tien jaar een samenwerking op medisch gebied met Colombia. De medische kosten worden door de staat gedekt. De uitvoering ligt in handen van het SZF.

Vakbondsleider Hooghart bestrijdt dat hij, door alle procedures over te slaan, ten onrechte gebruik van deze regeling heeft gemaakt. “Men heeft me gezegd, ga naar Colombia. Ik heb niet gevraagd”, aldus Hooghart.

 BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten