Aangereden bromfietser overlijdt na bijkans twee weken in het ziekenhuis

GFC NIEUWSREDACTIE- De 55-jarige bromfietser, Clifton Blijd, is op 1 september op de afdeling Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in Suriname komen te overlijden.

Clifton kwam op 19 augustus aan de Marowijnestraat ter hoogte van de Ramboetangstraat met zijn bromfiets op het wegdek te vallen en werd hierna door de 38-jarige autobestuurder Earl K. aangereden.

Na de melding van het Command Center begaf de politie van het bureau Flora zich voor onderzoek naar de locatie. Aldaar troffen de wetsdienaren de bromfietser die niet aanspreekbaar was op het wegdek aan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Bodybuilding, de gevaarlijkste sport’: 5 bodybuilders dood binnen twee weken

Met de ambulance werd het verkeersslachtoffer naar de Spoedeisende Hulp van het AZP afgevoerd. Clifton werd ter verpleging op de afdeling ICU van de ziekeninrichting opgenomen, meldt de PR van het KPS.

Het politioneel onderzoek wees uit dat de 38-jarige autobestuurder Earl K. over de Marowijnestraat reed, gaande in de richting van de Mattonshooplaan. De 55-jarige bromfietser reed in de tegen gestelde richting.

Volgens de verklaringen van getuigen week Clifton ter hoogte van de Ramboetang- en de Marowijnestraat uit voor enkele kuilen op het wegdek. Bij die gelegenheid viel hij met zijn bromfiets en kwam op de rechter rijhelft van het wegdek terecht.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen met migraine hebben minder kans op diabetes type 2 en andersom

De autobestuurder Earl haalde op dat moment een ander voertuig in en reed de bromfietser die op de weg lag aan.

Het rijbewijs van de autobestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Clifton is afgestaan aan de nabestaanden.

De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het onderzoek van deze aanrijding.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten