fbpx

‘Bodybuilding, de gevaarlijkste sport’: 5 bodybuilders dood binnen twee weken

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Professionele bodybuilding is de gevaarlijkste sport ter wereld.

Dat is althans de mening van de bekende Canadese voormalige professionele bodybuilder Greg Doucette.

Ook andere topsporters en experts zijn van oordeel dat bodybuilding op het hoogste niveau levensgevaarlijk kan zijn. Maar of het de gevaarlijkste sport is, wagen ze te betwijfelen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen die veel ejaculeren hebben minder kans op kanker

“Niet het trainen brengt de grote risico’s met zich mee, dat is juist heel erg gezond. Het gaat om de grote aantallen PED’s die deze sporters gebruiken”, zegt de Europese verjongingsexpert en kickboks-beoefenaar Jonathan Clarke aan GFC Nieuws.

Volgens hem is het algemeen bekend dat top bodybuilders extreem hoge doses stimulerende middelen, groeihormoon (GH), diuretica en insuline gebruiken, die vaak desastreuze gevolgen hebben voor de gezondheid.

BEKIJK OOK
Frisdranken mogen in prijs omhoog: SRD 150,- per flesje

“Veel van hen gebruiken behalve grote hoeveelheden anabolen, ook frequent een aromatase- remmer zoals Anastrazol”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Al bij 1 glas wijn binnen uren groter risico op hartritmestoornissen, blijkt uit onderzoek Amerikanen

“Het doel is om de conversie van testosteron naar oestrogenen te blokkeren. Uit de jongste wetenschappelijke studies blijkt dat dit een zeer negatief effect heeft op onder meer het cardiovasculaire systeem”, zegt de topexpert.

Na het op relatief jonge leeftijd overlijden van de Amerikaanse bodybuilder John Meadows (49) en de Tsjechische Alena Kosinova (46) (foto) vorige maand, zijn er recent nog drie bodybuilders plotseling overleden.

Een ruim aantal vrij jonge sportgenoten gingen hen de afgelopen tientallen jaren al voor.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.