fbpx

Aangehouden politieman eerder al betrokken bij beroving

GFC NIEUWSREDACTIE- Politieman RP en zijn kompaan AV zijn dinsdagavond klemgereden op de hoek van de Djinipistraat en Latourweg in Paramaribo, Suriname.

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo wisten hen aan te houden voor betrokkenheid bij een beroving.

RP zat als mede-inzittende in een voertuig, terwijl AV de bestuurder was. Beide mannen ontkennen schuldig te zijn. Zij worden in verband gebracht met een roofoverval bij de woning van een ondernemer in Paramaribo.

Vijf rovers maakten horloges, een vuistvuurwapen en patronen buit. De ondernemer was ten tijde van de beroving niet thuis. Twee van zijn arbeiders zaten in de garage toen een witte auto stopte.

Vier mannen stapten uit, terwijl de vijfde crimineel achter het stuur bleef wachten. Zij vielen de arbeiders aan en gingen in de woning, die openstond.

Zij maakten een onbekende hoeveelheid horloges, een vuistvuurwapen, negen patronen en de camerabox van het beveiligingssysteem buit.

De arbeiders moesten trappen en slagen incasseren, maar liepen geen zichtbaar letsel op.

Naar verluidt werd R.P. enkele jaren geleden al aangehouden voor een beroving. De zaak werd destijds door Kapitale Delicten onderzocht, waarna R.P. toch werd toegelaten tot de politieopleiding.