65 gram cocaïne in warme vis ontdekt in postpakket

GFC NIEUWSREDACTIE- De 27-jarige postpakketverzender Arcinio H. is op 2 november door politieambtenaren van de afdeling Narcotica Brigade in Suriname na te zijn ontboden aangehouden.

Deze verdachte heeft op 17 augustus van dit lopend jaar een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle door de douanerecherche werd er 65 gram cocaïne in het postpakket aangetroffen. Het verderfelijk spul was in warme vis verwerkt.

Het postpakket met de drug werd door de douanerecherche in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Na bekomen en uitgewerkte informatie werd de postverzender door medewerkers van de Narcotica Brigade op maandag 1 november op verschillende adressen opgespoord, doch niet aangetroffen.

Toen hij van zijn huisbewoners vernam dat de politie naar hem op zoek was, meldde hij zich op 2 november op voormeld politiebureau aan.

Bij de voorgeleiding verklaarde de drugsverdachte aan de politie dat hij op 17 augustus op een adres bezig was te werken. Bij die gelegenheid benaderde een voorbijganger hem met het verzoek een doos voor hem te posten. Hij kreeg voor zijn bewezen dienst SRD 100.

Arcinio is hangende het onderzoek opgesloten.