64-jarige vader op brute wijze van het leven beroofd tijdens verdedigen zoon tegen criminelen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 64-jarige boer werd zaterdagavond op meedogenloze wijze omgebracht toen hij probeerde zijn 21-jarige zoon te redden van een groep mannen die hem aanviel.

De vader werd geslagen met een touw, bewerkt met een hakbijl en spoot de bende pepperspray op zijn geslachtsdeel. Daarna werd hij overgoten met benzine en dumpten vervolgens zijn lichaam.

Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dood werd verklaard. Het incident vond plaats in West Coast Berbice in het Zuid-Amerikaanse land Guyana.

Zijn zoon vertelde nieuwssite NewsRoomGy dat hij (de zoon) een bar had verlaten en naar het huis van zijn zus reed toen hij werd benaderd door vijf mannen gewapend met hakbijlen en kettingen.

Ze hielden hem staande en zeiden dat zij ‘ervan op de hoogte zijn wat zijn vader doet.’

De jongeman zei dat hij de mannen vertelde dat hij niet wist waar ze het over hadden, maar de groep bleef hem slaan.

Ze ketenden hem vervolgens vast en arriveerde de vader kort daarna. De aanvallers richtten vervolgens hun aandacht op de oude man.

De radeloze zoon, die verschillende verwondingen opliep, zei dat twee van de aanvallers zijn vader beschuldigden van het stelen van een zilveren ketting, een gouden ketting en acht zilveren ringen uit het huis van een van de verdachten.

Ze bleven hem slaan en uiteindelijk verloor zijn vader het bewustzijn.

Twee van de verdachten zijn inmiddels aangehouden.

Het onderzoek duurt voort.