6 finalisten SuriPop Kerstsong Competitie bekend

GFC NIEUWSREDACTIE- De ‘Stichting Bevordering Kunst en Kultuur’ in Suriname kondigt met trots de 6 finalisten aan van de eerste editie van de SuriPop Kerstsong Competitie.

Na een zorgvuldige beoordeling van de inzendingen, hebben de 7 voorselectie juryleden een keus gemaakt met als resultaat, de 6 meest opvallende en inspirerende nummers.

Zoals eerder is aangekondigd heeft de ‘Stichting Bevordering Kunst en Kultuur’ heeft een nieuw competitie onderdeel geïntroduceerd in 2023 n.l. de SuriPop Kerstsong Competitie.

Het doel van dit nieuw onderdeel is:

– Het vergroten van het repertoire van Surinaamse kerstmuziek ter versterking van de Surinaamse muziek identiteit
– de Surinaamse Kerst cultuur positief beïnvloeden
– de artistieke uitingen van Surinaamse componisten, tekstschrijvers, vocalisten, muzikanten en ander Surinaams muziektalent ontwikkelen.

Voor deelname aan deze editie is er een uitnodiging de deur uit gegaan aan alle componisten van de afgelopen 21 edities van het SuriPop Festival.

De finalisten van de SuriPop Kerstsong Competitie zijn: Josta Vaseur Pikin Fu Wan Gado Steven Silent Het is Kerstfeest Roberto Banel Kon Meki Wi Psa Wan Switi Kresneti Ornyl Malone Arki Den dyen dyen Humphrey Koulen Na so’ m Wani Fu Syi Kresneti Jennifer Naarden A moro moy ten.

De kerstsongs zullen gepresenteerd worden in een spannende live finale show, die zal plaatsvinden op vrijdag 15 december 2023.

OOK INTERESSANT
President Santokhi gaat mogelijk niet voor een tweede regeertermijn