fbpx

46-jarige roofverdachte die zichzelf in borst schoot niet aanspreekbaar

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Lelydorp en leden van het Regio Bijstand Team Midden en Paramaribo (RBTM/RBTP) in Suriname hebben in de vroege ochtend van zondag 8 januari de 46-jarige verdachte Dean L. op zijn woonadres aan de Javaweg te Lelydorp aangehouden.

De verdachte is niet aanspreekbaar. Bij zijn aanhouding zou hij zichzelf met een vuurwapen in de borst hebben geschoten.

Dean wordt ervan verdacht op zaterdag 7 januari aan de Javaweg de 65-jarige winkelier John Vasilda bij een roofoverval te hebben doodgeschoten.

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte Dean op 7 januari via het achterperceel zich toegang heeft verschaft tot de supermarkt die op dat moment open was. De winkelier en zijn doofstomme werknemer Sandro K. werden bij die gelegenheid aangevallen.

De winkelier John kreeg daarbij een schotwond aan zijn rechterborst en vertoonde bij aankomst van de politie geen teken van leven meer, terwijl de werknemer Sandro ernstig is mishandeld en in bewusteloze toestand werd aangetroffen.

BEKIJK OOK
Verhoogde surveillance Nationaal Leger werpt vruchten af

Met de ambulance is Sandro voor medische hulp afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De buit is nog onbekend.

Het ontzielde lichaam van het slachtoffer John is door de politie in beslag genomen.

Aan de hand van camerabeelden is de verdachte Dean in beeld gebracht en werd op 8 januari omstreeks 03.00 uur op zijn woonadres aan de Javaweg opgespoord en aangehouden.

Kort voor zijn aanhouding door politie Lelydorp, RBTP en RBTM heeft hij zichzelf met een jachtgeweer in de borst geschoten.

De gewonde verdachte die niet aanspreekbaar was, werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de SEH en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

Het jachtgeweer met met vijf patronen en een lege huls zijn door de politie in beslag genomen.

De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten zullen worden aangehouden in deze zaak.