36-jarige Wikash Algoe kwam om bij verkeersongeval Saramacca

GFC NIEUWSREDACTIE- De 36-jarige Wikash Algoe kwam op 28 mei nadat een containertruck in botsing kwam met stilstaande voertuigen ter hoogte van de begraafplaats te Catharina Sophia, Saramacca, te overlijden.

De politie van Groningen koerste na de melding van het Command Center naar de locatie en trof het slachtoffer in kritieke toestand aan.

Met de ambulance van de RGD-poli van Tijgerkreek werd Wikash voor medische hulp afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onderweg naar de ziekeninrichting kwam het slachtoffer te overlijden.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek kwam naar voren dat de 47-jarige Sewkoemar S. truckchauffeur ter hoogte van de begraafplaats in botsing kwam met een voertuig dat op de weg stond geparkeerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Prik alle nog beschikbare vaccins in Suriname zo snel mogelijk in armen van ongevaccineerden

Door de harde klap kwam het stilstaand voertuig tegen de lijnbus aan. Wikash die op dat moment voor zijn bus stond, kwam te vallen, waardoor de bus over hem heen rolde en tegen een ander stilstaand auto aankwam.

Na de botsing werd Sewkoemar door omstanders aangevallen en slagen toegebracht op het lichaam. Eén van de omstanders, de 52-jarige Andre S., is aangehouden. Aan de opsporing en aanhouding van de andere omstanders die de truckbestuurder ook aanvielen, wordt gewerkt.

Sewkoemar verklaarde dat er tegenliggers aankwamen. Hij remde af, maar merkte op dat zijn remmen het niet deden. Het voertuig slingerde daarbij van het wegdek en kwam in botsing met de stilstaande voertuigen.

Het ontzielde lichaam van Algoe is voor obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder na medische behandeling op de RGD-poli is voorgeleid en heengezonden.

Overige berichten