Prik alle nog beschikbare vaccins in Suriname zo snel mogelijk in armen van ongevaccineerden

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Gebruik alle nog beschikbare vaccins in Suriname, de partij die is klaargelegd voor de boosterprikjes (2e prik), voor personen die nog niet zijn ingeënt.

Daarmee wordt kostbare tijd gewonnen, minder druk gelegd op de ziekenhuizen en nog belangrijker, worden overlijdensgevallen gereduceerd.

De 1e prik zorgt al na 3 weken voor een redelijke bescherming tegen het coronavirus. Die neemt met het AstraZeneca – vaccin  vervolgens de 13 weken daarop alleen maar toe. De tweede AstraZeneca -prik kan net zoals dat in India gebeurt, ook na 16 weken worden toegediend.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het nieuwe overspel: emotioneel vreemdgaan

Aangezien de grote partij AstraZeneca- vaccins uit Nederland over een maand in Suriname wordt verwacht, kunnen de mensen die in juni hun tweede prik zouden krijgen, vier weken langer wachten op die prikjes.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC, dat ook ondersteuning en rechtstreeks advies krijgt van enkele wetenschappers uit de VS en het Verenigd Koninkrijk, is van oordeel dat er per direct actie moet worden ondernomen om de apart gezette vaccins massaal 24 uur per dag in de armen te prikken van kwetsbare ongevaccineerden in Suriname.

De mensen die al eenmalig zijn gevaccineerd kunnen rustig een maandje of iets langer wachten op hun tweede prik.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten